Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Επικοινωνία Γονέων και Παιδιών


Στην επικοινωνία γονέων και παιδιών συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές στην ψυχή του παιδιού. Μέσα από την σχέση του με τους γονείς προσπαθεί να ικανοποιήσει τις πρωτογενείς του ανάγκες για αγάπη, αναγνώριση, αποδοχή, ασφάλεια και τρυφερότητα. Το σπουδαίο αυτό έργο γίνεται από τους γονείς μέχρι τα 8 χρόνια.

Στην συνέχεια, κατά την διάρκεια της σχολικής ηλικίας, το παιδί αποκτά άλλα εφόδια όπως αίσθημα υπευθυνότητας, αυτοπεποίθησης, ενδιαφέροντος και της φιλικής συνεργατικότητας. Πολλές φορές οι ευαίσθητες ψυχές των παιδιών πληγώνονται. Το φάρμακο που θεραπεύει τα ψυχικά τραύματα είναι η βαθειά μητρική αγάπη.

Χρησιμοποιώντας «καθαρό λόγο» οι γονείς μπορούν να οδηγήσουν την προφορική επικοινωνία με το το παιδί σε ξεκάθαρο θετικό αποτέλεσμα και να αποφύγουν παρεξηγήσεις.

Κάθε άνθρωπος είναι μια ανεπανάληπτη προσωπικότητα και έχει ανάγκη διαφορετικής μεταχειρίσης. Είναι παιδαγωγικό σφάλμα να χρησιμοποιούμε για όλους τα ίδια μέτρα, τους ίδιους κανόνες, τις ίδιες ασκήσεις, τις ίδιες παρατηρήσεις και συμβουλές.

Σύμφωνα με τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP) υπάρχουν τρεις αισθητηριακοί τύποι: ακουστικός, οπτικός, κιναισθητικός. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τον κόσμο με βάση την γλώσσα του τύπου στον οποίο ανήκει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους χαρακτήρες των γονέων διαμορφώνονται και οι συμπεριφορές των παιδιών. Οι τύποι των γονέων διαχωρίζονται ως εξής: αυταρχικός, υπερπροστατευτικός, ασυνεπής, υποχωρητικός και ο γονέας με τις παράλογες απαιτήσεις και τις υπέρμετρες αξιώσεις.

Όταν τα παιδιά είναι άτακτα, συστηματικά, ίσως χρειάζεται οι γονείς να επικοινωνήσουν μαζί τους με ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο τρόπο.

Τα παραπάνω θέματα θα αναλυθούν διεξοδικά στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 24/2/2013 στις ώρες 11.00 - 14.00
στην Θεσσαλονίκη, Αδριανουπόλεως 3
(2ος όροφος), Καλαμαριά,
από τον κ. Θεοφάνη Μπούκα
ψυχολόγο, θεολόγο, παιδαγωγό.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι MONO 15€.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 210 64 22 002 ή με στείλτε μας e-mail με κλικ ΕΔΩ.

Διοργάνωση: 1StepSuccess.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.